Áztassuk az aszalt
szilvát 2 órára vörösborba.
Vagdaljuk apró kockára a
hagymát, törjük át a
fokhagymát. Szedjük le a
paradicsom héját, majd vágjuk négyfelé.
Forrósítsunk olajat egy edényben, pirítsuk aranybarnára a húskockákat. Ha megpirult, vegyük ki a húst, és tegyük félre.
Tegyük a
hagymát és a
fokhagymát az edénybe, fonnyasszuk meg a megmaradt zsiradékban. Tegyük vissza az edénybe a húst, adjuk hozzá a
paradicsomot,
szilvát és a vörösbort. Öntsük fel annyi levessel, hogy a húst éppen ellepje.
Fűszerezzük az ételt
sóval,
borssal, főzzük félig fedett edényben 1 1/4 órát, hogy a hús megpuhuljon és a leve besűrűsödjön.
Rizzsel kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>