Vágjuk a hús apró kockára. Vágjuk kockára a
hagymát és a
sonkát, törjük át a
fokhagymát.
Forrósítsuk fel egy edényben az olajat, pirítsuk meg benne a húskockákat. Vegyük ki, tartsuk melegen.
Tegyük a
sonka és
hagymakockákat az edénybe, süssük a megmaradt zsiradékban aranybarnára, ezután adjuk hozzá a
fokhagymát, és pirítsuk rövid ideig.
Tegyük vissza a húst az edénybe, keverjük össze, öntsük fel levessel és
fehérborral. Fűszerezzük
sóval,
borssal, félig fedjük le, és főzzük 1 1/4 órát, hogy a hús megpuhuljon.
Vágjuk félbe az olajbogyót és 10 perccel a főzés befejezte előtt keverjük az ételbe, a
tejszínnel együtt.
Hintsük meg
korianderlevelekkel.
Burgonyapürével kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>