Áztassuk a mazsolát 1/2 órára hideg
vízbe. Hámozzuk meg a
burgonyát, vágjuk kis kockára, majd főzzük
sós
vízben 1/4 óra alatt puhára.
Vagdaljuk apróra a
hagymát, törjük át a
fokhagymát. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, süssük aranysárgára a
hagymát. Tegyük bele a
fokhagymát, majd süssük 1 percig.
Tegyük a húst is a serpenyőbe, süssük állandó keverés mellett 15 percig, és fűszerezzük
sóval,
borssal. Magozzuk ki a
chilit, vágjuk vékony karikákra, adjuk a húshoz. Tegyük a mazsolát és a
burgonyát is az edénybe, keverjük össze, fűszerezzük
kakukkfűvel,
oregánóval.
Nyomkodjuk össze a hámozott
paradicsomot, adjuk a húshoz, majd főzzük 10 percig. Merjük tányérokba, díszítsük
zöldfűszerekkel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>