Libát kívül-belül meg
sózzuk,
majoránnával fűszerezzük, hasüregébe tesszük héjastól az
almát, összevarrjuk, majd sütőben 3 órát sütjük úgy, hogy a libát a tűzhely rostélyára helyezzük, először a mellére, majd a hátára fordítva. Alá egy tepsibe vizet öntünk. Ahogy a liba puhul, hagyjuk, hogy a
víz a tepsiből elpárologjon, és összegyűljön benne a liba
zsír.
Kész libát darabokra vágjuk, kivesszük belőle az
almát, a libát visszatesszük a melegre, de már eloltott sütőbe. Adjuk hozzá a villával szétnyomkodott
almát.
Lisztet keverjük el egy kevés
vízzel, öntsük a mártásba, és főzzük fel. Ízesítsük
sóval és
majoránnával.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>