Görög csibefasírt paradicsomszószban - Görög recept
Hány személyre: 4-6 személyre
» A fasírthoz: » 500g darált csirkehús » 1 közepes fej felszeletelt vöröshagyma » 2 evőkanál finomra aprított petrezselyem zöldje » 1/2 teáskanál só » bors » 1 tojás » 1/2 bögre zselmlemorzsa » 1 evőkanál víz » étolaj a sütéshez » A paradicsomszószhoz: » 1 közepes fej finomra vágott vöröshagyma » 1 gerezd préselt fokhagyma » 1 evőkanál étolaj » 440g konzervparadicsom és 1 evőkanál sűrített paradicsom » 1/2 bögre víz » 1/2 teáskanál szárított oregano » 1 teáskanál cukor » só, bors » 1 evőkanál felaprított petrezselyem zöldje
Tedd egy edénybe a húst, a hagymát reszeld bele és a maradék hozzávalókat is add hozzá.
Keverd össze alaposan és gyúrd egy kicsit a kezeddel is.
Formázz a masszából vizes kézzel golyókat. Egy serpenyőben forrósíts fel 1 cm-nyi olajat és süsd gyorsan ki a fasírtokat (míg a színük megváltozik mindkét oldalon). Egy tányérra tedd őket.
Tedd a serpenyőbe a vörös és a fokhagymát és párold meg őket. A szósz többi hozzávalóit is add hozzá és forrald fel. Tedd vissza a fasírtokat a serpenyőbe és és még 30 percig főzd lassú tűzön, lefedve. Tálald főtt spagettivel vagy más tésztával ízlés szerint.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom