Fogjunk egy serpenyőt, tegyük bele az olajat. Rakjuk bele a megtisztított és finomra vágott vörös
hagymát a zúzott fog
hagymával. Pároljuk üvegesre a
hagymákat. Adjuk hozzá a bor
ecetet, a Worcester szószt, a
paradicsompürét, a
mustárt, a cukrot és a
sót. Páruljuk 15 percen keresztül lefedve. Ha sűrűnek ítéljük, akkor adhatunk hozzá kis vizet. Néha keverjük meg, nehogy leégjen. A csirkét kenjük be a mártással, majd rakjuk egy tűzálló edénybe. Tegyük sűtőbe és süssük 25 percen át. Fordítsunk egyet a csirkén, és süssük tovább 30 percig, hogy mindenütt szépen megpiruljon. A kész csirkét vegyük ki egy tálra, és ízlés szerinti körettel kínáljuk. 75 perc alatt elkészíthető.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>