Kuszkusz friss babbal - Arab receptHány személyre: 4 személyre
» 500 g
kuszkuszdara
» 500 g kicsontozott birkalapocka
»
olívaolaj»
sáfrány» olaj
» 1 vörös
hagyma» 500 g friss fejtett bab
»
vaj»
gyömbér» 1 csokor fűszernövény
» Harissa (észak-afrikai pikáns szósz)
»
só és
bors
A
kuszkuszkészítő al
só részében kezdjük el sütni a húst egy kis olajon és adjuk hozzá az összevágott
hagymát. Közben fűszerezzük ízlés szerint sáfránnyal,
sóval és
borssal. Néhány perc után locsoljunk rá bőségesen vizet és takarékon 1 órán át pároljuk. Közben az edény felső részében pároljuk a darát 20 percig, majd tegyük félre.
Ha a birka puha, emeljük ki és a zaftjába tegyük a babot, valamint a fűszernövényt. Újra helyezzük felé a
kuszkuszt 20 percig párolni. Ezután rakjuk vissza a húst és rotyogtassuk 5 percig.
A darát dolgozzuk össze egy kis
vajjal és külön kínáljuk, úgyszintén a harissát is egy kis alaplével összedolgozva.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>