A babot egy nappal a főzés előtt beáztatjuk. A
hagymát és a
fokhagymát felaprózzuk, a
szalonnát felkockázzuk, a kolbászt pedig felkarikázzuk. A bordákat megtisztítjuk, majd a
borssal,
sóval, cayenne-i
borssal bedörzsöljük, és olajban megsütjük őket. Ezután a zaftba tesszük a
hagymákat, a
szalonnát, és megpirítjuk őket. Kevés
lisztet teszünk bele, majd beleöntjük a babokat, a kukoricát, a kolbászt, a felnégyelt
paradicsomot, és a kockákra vágott zöld
paprikát. Kakukkfűvel,
sóval,
borssal fűszerezzük, majd visszatesszük bele a húsokat, és addig puhítjuk
vízzel locsolgatva, amíg puha nem lesz. Végül hozzáöntjük a bort, így pároljuk még egy kicsit, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>