» A fűszerkeverékhez: » 1 tk. durva szemű tengeri só » fél tk. tiszta csilipor » fél tk. barna cukor » fél tk. fokhagymapor » fél tk. fűszerpaprika » 1/4 tk. zellermag » 1/4 tk. őrölt római kömény » 1 nagy csipet frissen őrölt fekete bors » 4 vékony szelet enyhe cheddarsajt » 4 hamburgerzsemle » ketchup » mustár » 650 g darált marhahús
A darált húst keverjük össze a fűszerkeverék hozzávalóival, majd formálunk belőle 4 burgert. A közepükbe nyomjunk egy mélyedést, így sülés közben nem púposodnak fel.
Készítsük elő a parazsat a grillsütőben. Zárt sütőben süssük a burgereket 8-10 percig, közben fordítsuk meg. helyezzünk rájuk 1-1 szelet sajtot, és olvasszuk rájuk. A zsemléket vágjuk félbe, és vágott felükkel lefelé pirítsuk meg. Tegyük a burgereket a zsemlébe, kenjük meg tetszés szerint ketchuppal vagy mustárral, és tálaljuk.
Elkészítési idő: 18-20 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom