A
paprikát 180 fokon grillezzük, amíg a bőre barnássá és hólyagossá válik. Kivesszük a sütőből, nylonzacskóba tesszük, lehűtjük, majd lehúzzuk a héját és kimagozzuk.
A lila
hagymát és a
fokhagymát finomra vágjuk, majd 2 ek. felforrósított
olívaolajon megpároljuk. Hozzákeverjük az apróra vágott
paprikát, felöntjük 100 ml
vízzel, majd hozzáadjuk a
sáfrányt. Felforraljuk és 10 percig főzzük.
Hozzáadjuk a maradék olajat, a sherry-
ecetet, a
mézet, és az egészet pépesítjük. Sózzuk,
borsozzuk.
A mártás jól illik tömör húsú halakhoz.
Elkészítési idő: 30 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>