A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomokat forró, lobogó vízben blansírozzuk, hideg vízzel lehűtjük, a héját lehúzzuk, kimagozzuk és csíkokra vágjuk.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a hagymát, a szalonnát aranybarnára sütjük. Hozzáadjuk a fokhagymát és a konzervparadicsomot a levével együtt. 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a friss paradicsomot és sózzuk, borsozzuk. A finomra vágott bazsalikomot is hozzákeverjük.
Rövid tésztákhoz kínáljuk.
Elkészítési idő: 25 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom