Édeskömény mártás naranccsal receptHány személyre: 4 személyre
» 3 kezeletlen narnacs
» 300 g édes
kömény» 4 ek.
vaj» 1 tk. édes
köménymag
» 100 g créme fraiche (sűrű
tejföl)
» 1 piros csili
paprika»
só és
bors» 1 tk. frissen vágott turbolya
A
narancsokat megmossuk, kettőt meghámozzuk, levüket kipréseljük, majd a héjat vékony csíkokra vágjuk. A harmadikat is meghámozzuk és a gerezdeket kifilézzük. Az édes
köményt megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk.
A
vajat megolvasztjuk, rátesszük az édes
kömény-csíkokat, ráöntjük a
narancslevet, beleszórjuk az édes
köménymagot és 10 percig főzzük. Pépesítjük, majd elkeverjük benne a créme fraiche-t.
A csilit megmossuk, a magokat eltávolítjuk, és finomra vágjuk. A
narancsfilével és a csíkokra vágott
narancshéjjal a mártáshoz adjuk. Sózzuk,
borsozzuk és a turbolyát is belekeverjük.
Sütőben készült halak mellé kínáljuk.
Elkészítési idő: 20 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>