» 60 dkg sütőtök (kimagozva, meghámozva és nagy kockákba vágva) » 2 evőkanál olívaolaj » só, bors » 1 gerezd fokhagyma (összezúzva) » 1 kiskanál friss, reszelt gyömbér » 1 piros csilipaprika (kimagozva és apróra vágva) » 1/2 lime leve
Egy tepsiben süssük meg a sütőtök darabokat kevés olajjal, és sóval-borssal fűszerezve. Mikor megsült, egy tálban törjük át, adjuk még hozzá a fokhagymát, a gyömbért, a chilit és a limelevet, majd keverjük az egészet össze. Az így kapott mártást melegen, hidegen, vagy langyosan is kínálhatjuk különböző sós kekszek, chipsek és tortillák mellé.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom