» 1 nagy padlizsán » 65 g tahinipaszta » 2 gerezd fokhagyma » 1,2 l zöldségalaplé » 1 tojás » 1 citrom leve » só és bors » pitakenyér a tálaláshoz » A díszítéshez: » 25 g apróra vágott petrezselyem » 25 g pirított fenyőmag
A padlizsánt egészben előmelegített sütőbe tesszük egy negyed órára, majd félbe szeljük, kivájjuk a belsejét, amit villával összetördelünk és hozzádolgozzuk a tahinipasztát, a zúzott fokhagymát és egy kis sót. Felöntjük a zöldséglevessel és miután felfőtt fél óráig takarékon rotyogtatjuk, majd leszűrjük és újra hevítjük. Ekkor öntjük a levesbe a citrom levével felvert tojásos keveréket. Tálaláskor pitakenyeret kínálunk hozzá, petrezseyemmel és fenyőmaggal szórjuk meg a levest.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom