» 40 dkg zöldbab » 1 l csontleves (vagy zöldségleves, lehet leveskockából is) » 2-2 evőkanál olaj és liszt » só » 2 gerezd fokhagyma » 5 dkg csigatészta » 1 dl tejföl » 1 csokor petrezselyem
Tisztítsd meg a zöldbabot, vágd falatnyi darabokra. Forrásban lévő csont- vagy zöldséglevesbe tedd.
A zúzott fokhagymát , majd a lisztet pirítsd világosra az olajon, öntsd fel egy kevés, a levesből mert lével, és ha a bab megpuhult, sűrítsd be vele a levest.
A csigatésztát szórd bele és forrald még 1-2 percig. Sózd utána, ha szükséges, ízesítsd tejföllel, finomra vágott petrezselyemmel.
Máris tálalhatod.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom