éjszakára áztasd be hideg
vízbe a csicseribor
sót.Másnap tedd
vízzel telt lábasba,forrald fel,majd lassú tűzön kb 1 óra hosszáig főzd,míg a csicseribor
só megfő.Leszűrés után félre tenni.A sütőtelő melegíteni 200 °C-on. A
paradicsomokat felezd el és tepsibe tenni.Lecsöpögtetni
olívaolajjal,
sózd meg,szórj rá szárított
oreganot,és tedd a sütőbe 20-30 percre.A
paradicsomot és 5 meghámozott gerezd
fokhagymát robotgépbe 1 perc alatt pürésítsd(a
fokhagyma többi részét félre tenni)Az olaj felét forrósítsd fel,3 perc alatt megpárolni benne a póré
hagymát.Hozzáadni a húslevesalapot,forrald fel,majd alacsonyabbra vedd a tűzhelyet.A
paradicsomos keveréket tedd lábasba,a sűrített
paradicsomot,a csicseribor
sót,majd
sózd,bor
sózd és melegítsd át az egészet.Közvetlen tálalás előtt
oregano levéllel szórd meg.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>