» 1 l zöldségalaplé » 400 g hámozott paradicsom és a leve (konzerv) » 100 g vörös lencse » 1 finomra vágott hagyma » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 2 evőkanál enyhén csípős currykrém » 2 evőkanál extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors
A hagymát és a fokhagymát pároljuk puhára az olajon 3 percig. Adjuk hozzá a currykrémet és keverjük 1 percig. Öntsük fel az alaplével, adjuk hozzá a paradicsomot és a lencsét. Forraljuk fel, fedjük le és alacsony hőfokon főzzük, amíg a lencse megpuhul. Sózzuk, borsozzuk. Merjük ki levesestálba és tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom