Hideg zöldfűszeres paradicsomleves paradicsomsorbettel receptHány személyre: 4
» 2 ek.
olívaolaj» 1
hagyma, felaprítva
» 2 gerezd
fokhagyma, összezúzva
» 1 kg
paradicsom, meghámozva, felkockázva
» fél kk. barna
cukor» 1,2 l zöldségalaplé
» 2 ek. metélő
hagyma, felaprítva
» 1 ek. friss
menta» 1 ek.
petrezselyem, felaprítva
» A sorbethez:
» 50 dkg
paradicsom, meghámozva, felkockázva
» 1/4 piros
chilipaprika, felkockázva
» fél gerezd
fokhagyma, összezúzva
» 1 kk. barna
cukor» 1/4 kk. balzsam
ecet» maréknyi friss
bazsalikom
Turmixba tesszük a sorbet hozzávalóit, az egészet alaposan összeturmixoljuk, majd
sózzuk,
borsozzuk, és mélyhűtőbe tesszük. Ha van lehetőségünk készítsük el fagylaltgéppel. Ezután a
hagymákat az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a
paradicsomot és a cukrot, és felöntjük az alaplével. Forrás után 20 percig lefedve főzzük, majd az összes zöldfűszert is beleszórjuk, és pépesítjük. 1-2 órára hűtőbe rakjuk, majd tálakba merjük. Végül mindegyikbe teszünk egy-egy gombóc sorbetet, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>