A
hagymát és a
fokhagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és egy kis olajon megpároljuk. Ha megpárolódott, megszórjuk 1 evőkanál zsemlemorzsával, egy kicsit lepirítjuk. Felöntjük az erőlevessel, felrottyantjuk. Addig egy tálban összekeverjük a
tejfölt, a
tejszínt, a
tojást. Ezt hozzákeverjük a leveshez, és újra felfőzzük. Sóval,
borssal ízesítjük. Turmixoljuk össze, hogy ne legyen darabos, hanem krémes állaga legyen. (Tipp: Mivel a főzéskor egy kicsit elmegy a
fokhagyma erelye, ilyenkor a turmixba dobok egy fél cikk
fokhagymát, amitől igazán
fokhagymás lesz a leves!) Pirított zsemlekockával az igazi!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>