Tejszínes-diós krémleves receptHány személyre:
» 25 dkg pulykamell
» 15 dkg finomra darált dió
» 2 tyúkhúsleveskocka
» 1 dl
tejföl
» 1 dl
tejszín
» 1 ek. durvára vágott dió
» 1 ek.
liszt» 1 ek. ételízesítő
» 1 csokor
petrezselyemzöld
» 1 csapott mokkáskanál
currypor
» késhegynyi őrölt fekete
bors» 5 dkg cérnametélt
»
só
Vágjuk apróra a
petrezselyemzöldet. Keverjük a
lisztet csomómentesre a
tejföllel, a
tejszínnel és 1 dl
vízzel. Főzzük meg a cérnametéltet
sós
vízben, csöpögtessük le, és tartsuk melegen. Daraboljuk apróra a pulykamellet, szórjuk rá a diót és fűszereket, majd engedjük fel 8 dl
vízzel. Főzzük 5 percig, csorgassuk bele a
tejszínes
habarást, és szórjuk meg a
petrezselyemzöld felével. Kavargassuk folyamatosan, amíg a habja el nem fő, majd turmixoljuk össze, szórjuk a te
tejére a
petrezselyemzöld másik felét, fedjük le, és hagyjuk állni 10 percig. Osszuk ki a tésztát tányérokba, merjük rá a forró levest, és szórjuk meg a te
tejét durvára tört dióval.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>