» 1,25 l csirkealaplé » 500 g vékonyra szeletelt sárgarépa » 400 g csicseriborsó konzerv » 1 finomra vágott hagyma » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem » 2 teáskanál ras el hanout (marokkói fűszerkeverék) » 2 evőkanál extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors » friss kenyér a tálaláshoz
A hagymát és a fokhagymát pároljuk puhára 3 perc alatt az olajon. Adjuk hozzá a marokkói fűszerkeveréket, majd 1 percig keverjük. Tegyük hozzá a sárgarépát, és időnként kevergetve pirítsuk. Öntsük fel az alaplével, és tegyük bele a csicseriborsót. Forraljuk fel, majd alacsony hőfokon 10-12 percig főzzük. Robotgépben keverjük krémesre, szórjuk bele a petrezselymet, és sózzuk, borsozzuk. merjük levesestálakba és friss kenyérrel tálaljuk.
Elkészítési idő 28-30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom