A fokhagymát vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kagylókat és a bor felét, majd lefedve kb. 5 percig főzzük. Ezután leszűrjük, a rossz kagylókat kidobjuk, a jóknak pedig a kétharmadát kivájjuk. A leszűrt léhez adjuk a maradék bort és az alaplevet, felforraljuk, majd beletesszük a kivájt kagylókat, a tejszínt és a metélőhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd az egészet tányérokba merjük. Eloszlatjuk benne a maradék kagylót, és már kínálhatjuk is. A metélőhagyma helyett ugyanennyi mogyoróhagymát is tehetünk bele.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom