Jeges avokádóleves tüzes salsával és ropogós tortillával recept
Hány személyre: 4
» 2 avokádó » 1 piros chilipaprika, felaprózva » 1 gerezd fokhagyma, felaprózva » 1,2 l csirkehúslé (hidegen) » 1 lime leve » só, őrölt fekete bors » tortillachips » A salsához: » 2 paradicsom, kimagozva, felkockázva » 2 újhagyma, felkarikázva » 1 zöld chili, felaprózva » 2 ek. koriander felaprózva » fél lime leve » tortillachips
Először a salsa hozzávalóit egy tálban összeforgatjuk, ízlés szerint sózzuk, meglocsoljuk a lime levével. Ezután a kimagozott avokádókat a fokhagymával, a chilivel és a levessel leturmixoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, a lime levével ízesítjük. Az egészet tálakba kanalazzuk és beleszórunk egy kevés tortillachipset. A salsát mellé külön tálba kínáljuk a maradék tortillával.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom