A marha-, tyúkhúst a velős csonttal együtt feltesszük főzni. Hozzáadjuk a zöldségeket, fűszerezzük és puhára főzzük. Másik edényben a rózsáira bontott kelvirágot puhára főzzük. Szintén külön a
cukorbor
sót is és a
gombát is megfőzzük. Miután leszűrtük a levest, feldaraboljuk a marhahúst és 10 részre osztjuk a tyúkhúst. A
vegyes zöldséget egyenlő darabokra vágjuk. 10 db apróbb jénai tálba helyezzük az előzőleg elosztott húsokat. A tálakba rakjuk a zöldséget, főtt kelvirágot,
gombát, zöldbor
sót és rájuk szűrjük a levest. Alufóliával lefedjük a tálakat és a sütőben lassú tűzön készre főzzük. A velőt 10 részre osztjuk és pirítósra kenjük, ez után
sózzuk bor
sózzuk és a leves mellé tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>