» 6 szelet fekete zabkenyér, a héja nélkül » 1,2 l almalé » 2 dl szilvalé » 75 g méz » 75 g aszalt sárgabarack, feldarabolva » 2 alma » 125 g kimagozott aszalt szilva, feldarabolva » 50 g tőzegáfonya » 1 fahéjrúd » 4 szem szegfűszeg » 1 citrom reszelt héja » A díszítéshez: » 4 ek. natúr joghurt » felszeletelt friss füge » mentalevél » méz
Az almát megpucoljuk, kimagozzuk és csíkokra vágjuk.
Az alma- és szilvalevet felfőzzük a mézzel, majd hozzáadjuk a megpirított kenyeret, néhány perc után kiemeljük, szitán kinyomkodjuk és visszarakjuk a gyümölcslébe.
Ezután adagoljuk a leveshez az almát, a szilvát, a sárgabarackot és az áfonyát. Fedőt teszünk rá, egy negyed óráig pároljuk, közben pedig fahéjjal, szegfűszeggel és reszelt citromhéjjal fűszerezzük.
Hidegen tálaljuk és a díszítés hozzávalóit beletesszük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom