Piláf csirkemájjal, ribizlivel és fenyőmaggal recept
Hány személyre: 4-6 személyre
» 500 g kockára vágott csirkemáj » 300 g hosszú szemű rizs » 90 g ribizli » 90 g fenyőmag » 1 l csirkealaplé » 4 vékonyra szeletelt mogyoróhagyma » 2 evőkanál finomra vágott petrezseyem » 2 evőkanál finomra vágott menta » 2 evőkanál vaj » 1 evőkanál extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors
A csirkemájat pirítsuk az olajon és a vajon, amíg ki nem fehéredik. Adjuk hozzá a mogyoróhagymát és süssük még 2 percig. Keverjük bele a rizst és öntsük fel az alaplével. Fedjük le és alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a rizs majdnem megpuhul, de az összes lé még nem párolgott el. Keverjük hozzá a ribizlit, a fenyőmagot, a petrezselymet és a mentát. Sózzuk, borsozzuk, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 27-30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom