» 125 g füstölt kolozsvári szalonna » 20 apró fej zsenge hagyma » 30 g vaj » só és bors » 1 kávéskanál liszt » 3 dl csirkehúsleves » 500 g kifejtett zöldborsó » 1 csokor zöldfűszer
A szalonnát vágjuk apró kockákra, leforrázzuk, végül lecsepegtetjük.
A vajat hevíteni kezdjük és belerakjuk a szalonnát, valamint a megpucolt hagymákat. sóval és borssal ízlés szerint fűszerezzük. Lefedve takarékon 5 percig pároljuk, majd kiemeljük az edényből. A lisztet futtassuk meg a zaftban egy percig, majd rakjuk vissza a hagymát és a szalonnát. Locsoljuk rá a levest és tegyük bele a borsót, valamint a zöld fűszert. Letakarva fél óra alatt készre pároljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom