Első lépésként vágjuk ki a kacsamájból az ereket. Öntsük rá a cukrot, a bort, brandyt, szórjuk meg
szerecsendióval és ízesítsük
sóval,
borssal. Ezután a kacsamájat forgassuk bele ebbe a páclébe. Majd csomagoljuk be jól folpakba, utána pedig alufóliába. Egy napig érleljük a hűtőben, másnap 10 percig tegyük forró
vízbe. Ha lejárt a 10 perc, vegyük le róla a csomagolást. A
krumplit
sós
vízben megfőzzük, meghámozzuk és félbevágjuk. Egy kiskanállal kivájjuk a
krumplik belsejét. Összeforraljuk a
tejszínt a
krumplik kivájt belsejével és a kis darabokra vágott májjal. Hozzáadjuk a
tojássárgáját és
sózzuk,
borsozzuk ízlés szerint. Ezzel az öntettel megtöltjük a
krumplik belsejét. Majd 3 percre betesszük a sütőbe. Melegen ajánljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>