Első lépésként a megfőtt
tojásokat meghámozzuk, és nagyon apróra szeleteljük. Ezután a kagylót megfőzzük a bor felével és egy kis
vízzel, hogy félig ellepje. Ha a kagylók szétnyíltak, vegyük ki a húsát és vágjuk apró darabokra. A finomra vágott
hagymát és a
paprikát megfuttatjuk. Mikor pirulni kezd, adjuk hozzá a kagylóhúst és a
tojást. Sózzuk meg ízlés szerint. Majd a tintahalakat megtisztítjuk és megtöltjük az előbbi keverékkel. A nyílásnál összetűzzük fogpiszkálóval. Sózzuk,
borsozzuk ízlésünk szerint. Kevés olajon mindkét felét átsütjük. A finomra vágott
hagymát és
fokhagymát megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a
paradicsomot, a megmaradt
fehérbort, a kagyló főzőlevét és a tintahalakat. Összerázzuk és gyenge tűzön pár percig forraljuk. Végül szósszal leöntve kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>