Az élesztőt a cukros
vízben felfuttatjuk kb. negyed óra alatt. Ezután összegyúrjuk a
liszttel és a
sóval, majd cipót készítünk belőle, és kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük. Eközben a
hagymát megpároljuk az
olívaolajon, majd hozzáadjuk a
fokhagymát, a
paradicsomot, és addig főzzük, amíg sűrű szósz lesz belőle. Ekkor beletesszük a
spenótot, kissé megfonnyasztjuk,
sózzuk,
borsozzuk. A tésztát kinyújtjuk, 32 kört szaggatunk ki belőle, majd az összeset sütőlemezre tesszük. Eloszlatjuk rajtuk a
spenótos feltétet, kevés
olívaolajat locsolunk rájuk, majd előmelegített sütőben 200 C-on kb. negyed órát sütjük, és azonnal kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>