A
liszthez keverjük az élesztőt, a
sót és a cukrot, majd hozzáöntjük az
olívaolaj, a bor és a
víz keverékének negyed részét. Így alaposan összegyúrjuk, közben folyamatosan adjuk hozzá a maradék folyadékot is. Cipót gyúrunk belőle, kissé beolajozzuk kívülről, majd addig kelesztjük, amíg dupla akkor lesz. Eközben a
hagymákat aranybarnára pároljuk 20-25 perc alatt az
olívaolajban. Ezután hozzákeverjük a
paprikát és a kagylót, a tésztát pedig 34 cm-es négyzetté kinyújtjuk úgy, hogy végeit peremmé tekerjük. Rákanalazzuk a kagylós keveréket,
sózzuk,
borsozzuk, majd előmelegített sütőben 230 C-on 25 percig sütjük. Végül felszeleteljük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>