» 1,4 kg sertéslapocka (színhús) » 30 dkg debreceni páros kolbász » 15 dkg zsír » 30 dkg vöröshagyma » 3 gerezd fokhagyma » 3 dkg édes-nemes fűszerpaprika » 5 dl csontlé vagy húsleves » 10 dkg csemegepaprika » 10 dkg csemegeparadicsom » só
A húst megtisztítjuk, és felcsíkozzuk. A hagymát felaprózzuk, majd olajon megfuttatjuk, pirospaprikát szórunk rá, és felöntjük a csontlével. Ezután hozzáadjuk a húst és a felaprózott fokhagymát. Így pároljuk tovább, közben pótoljuk a csontlevet. Eközben a paradicsomot és a paprikát felszeleteljük, majd a már majdnem teljesen puha húshoz adjuk a kolbásszal együtt. Sózzuk, készre főzzük, majd ízlés szerint valamilyen körettel tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom