Fűszeres sertésszeg alma-és édeskömény-salátával receptHány személyre: 4 személyre
» 3 ek. édes
köménymag
» 2 ek.
koriandermag
» 1 ek. durvára darált fűszer
paprika» 1 ek. egész fekete
bors » 1/4 csésze
só, és 1/4 csésze
fehérborecet» 3 ek. extra szűz
olívaolaj» 1,35 kg sertésszegy
» Saláta:
» 2 zsenge édes
köménygumó, hosszában felszeletelve
» 2 savanykás zöld
alma, negyedelve, felszeletelve
» 2
zellerszár, vékonyan felszeletelve
» 1 csésze friss
petrezselyemzöld
» 2 ek. fehér balzsam
ecet» 2 tk. magos
mustár» 3 ek.
citrommal ízesített extra szűz
olívaolaj»
só és frissen őrölt fekete
bors
Tegyük egy mozsárba az édes
kömény- és
koriandermagot, a fűszer
paprikát és a
borsot. Daráljuk darabosra, majd adjuk hozzá a
sót.
A hús bőrét vágjuk be. Forraljunk egy fazék vizet, és főzzük benne a húst 1 percig. Szűrjük le, és töröljük szárazra. Tegyük egy tányérra, és 1 órára helyezzük a hűtőbe. Dörzsöljük be a fűszer
sóval, öntsük rá az
ecetet, és az olajat.
Melegítsünk elő egy sütőlemezt a grillsütőn, tegyük rá a húst bőrös felével lefelé, fedjük le, és süssük 10-15 percig, majd fordítsuk meg, és süssük még 15-20 percig. Tegyük tányérra, és hagyjuk 10 percig hűlni.
A
salátához tegyük egy tálba az édes
köményt, az
almát, a
zellert és a petrezselymet. Keverjük össze az
ecetet és a
mustárt. Fokozatosan adjuk hozzá az olajat, majd
sózzuk és
borsozzuk. Öntsük az öntetet a
salátára, és forgassuk össze. Szeleteljük fel a húst, és forrón tálaljuk a
salátával.
Előkészület: 30 perc.
Sütési, főzési idő: 25-35 perc.
Nehézségi fok: 3.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>