Narancsos-rozmaringos sertés alma-és zellerpürével receptHány személyre: 4 személyre
» 3 ek. extra szűz
olívaolaj» 3 ek.
rozmaringlevél
» 2 tk. reszelt
narancshéj
» 1 tk. római
kömény-mag
» 4 db csontos karajszelet
»
só és frissen őrölt fekete
bors» fél csésze dinsztelt
hagyma-lekvár
»
alma-és
zellerpüré:
» 1
zellergumó, hatfelé vágva
» 1 közepes
burgonya, négyfelé vágva
» 2 savanykás zöld
alma, meghámozva és félbevágva
» 3 ek. 20%-os
tejszín
» 2 ek.
vaj» 1 ek. extra szűz
olívaolaj»
só és frissen őrölt fekete
bors
Keverjük össze az olajat, a
rozmaringlevelet, a
narancshéjat és a római
kömény-magot. Tegyük hozzá a húst,
sózzuk,
borsozzuk, és forgassuk össze. Fedjük le, és tegyük 4 órára a hűtőbe. Melegítsük elő a grillsütőt.
Egy lábosban főzzük puhára a
zellert, a
burgonyát és az , és az
almát. Szűrjük le. Grillezzük meg a húst, majd tegyük tányérra, és hagyjuk 5 percig pihenni.
Egy lábosban forraljuk fel az olajat, a
vajat és a
tejszínt. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele az
almát, a
burgonyát és a
zellert.
sózzuk,
borsozzuk.
A húst forrón tálaljuk a
zellerpürével és a
hagymalekvárral.
Előkészület: 15 perc.
Sütési, főzési idő: 15-20 perc.
Nehézségi fok: 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>