Gránátalmás sertéssült diós bulgursalátával receptHány személyre: 4 személyre
» Pác:
» 1/4 csésze gránát
almamelasz
» 2 ek. extra szűz
olívaolaj» 2 ek. friss
citromlé
» 1 gerezd
fokhagyma, zúzva
» fél tk. őrölt
koriander»
só és frissen őrölt
bors» 2 sertés szűzérme
» Saláta:
» 2 ek. extra szűz
olívaolaj» 1 kis fej
hagyma, finomra vágva
» 1/4 csésze aszalt vörös áfonya
» fél tk. őrölt
fahéj, fél tk. őrölt koiander
» 1 csésze bulgur, megmosva
» 1 1/4 csésze csirkealaplé
» 2 ek. friss
citromlé, 1 csésze
spenótlevél
» fél csésze dióbél, megpirítva
» 2 ek. napraforgómag, megpirítva
A páchoz keverjük össze a hozzávalókat, tegyük bele a húst, fedjük le, és tegyük 4 órára a hűtőbe. Melegítsünk elő egy sütőlapot a grillen.
Saláta:
hevítsük fel az olajat, tegyük bele a
hagymát és pirítsuk meg. Adjuk hozzá az áfonyát, a
fahéjat, a
koriandert, és pirítsuk 30 másodpercig. Adjuk hozzá a
citromlevet, a bulgurt, a csirkealaplevet, és forraljuk fel. Vegyük kisebbre a lángot, fedjük le, és főzzük 10-12 percig. Tegyük tányérra, és hagyjuk hűlni. A húst grillezzük meg, és kenjük közben a páclével. Tegyük tányérra, fedjük le, és hagyjuk 5 percet pihenni.
Keverjük össze a bulgurt, a
spenótot, a diót, és a napraforgót, majd
sózzuk és
borsozzuk.
A húst szeleteljük fel, és forrón tálaljuk a
salátával.
Előkészület: 30 perc.
Sütési, főzési idő: 30-40 perc.
Nehézségi fok: 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>