Vesepecsenye béarnaise mártással receptHány személyre: 4 személyre
» 4 szelet vastag vesepecsenye
» 750 g
burgonya, héjával, ferdén vékony szeletekre vágva
» 125 g olvasztott
vaj» 4
tojássárgája
» 2 evőkanál
fehérborecet» 2 evőkanál
víz» 1 evőkanál finomra vágott
tárkony» 2 evőkanál extraszűz
olívaolaj»
só és frissen őrölt fekete
bors» zsenge
spenótlevél a tálaláshoz
A mártáshoz gőz fölött keverjük össze a
tojássárgáját, a vizet és a bor
ecetet. Akkor jó, ha a hőmérséklete eléri a 80 fokot. Tegyük félre hűlni, majd adjuk hozzá óvatosan a
vajat és keverjük simára. Szórjuk bele a
tárkonyt,
sózzuk,
borsozzuk. a
burgonyát locsoljuk meg 1 evőkanál olajjal, majd
sózzuk,
borsozzuk. A vesepecsenyét is
sózzuk,
borsozzuk és locsoljuk meg a maradék olajjal. Melegítsük fel a grillserpenyőt, és a
burgonyát oldalanként 4-4 perc alatt grillezzük meg. Tegyük félre, majd a húst tegyük a grillre és 4 perc alatt süssük meg. Amikor megsült a
burgonyával, a
spenóttal és a béarnaise mártással tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>