» 4 szelet setésszűzpecsenye » 500 g spárga » 60 ml csirkealaplé » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 1 citrom leve és finomra reszelt héja » 6 friss zsályalevél » 2 evőkanál vaj » 2 evőkanál extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors
A zsályaleveleket süssük meg 2 perc alatt az olajon, szedjük ki és tegyük papírtörlőre. A visszamaradt olajon süssük meg a húst oldalanként 4 perc alatt. Vegyük ki és tegyük félre. Csökkentsük a tűz hőfokát. Forraljuk fel a serpenyőben a vajat, a fokhagymát, az alaplevet és a spárgát. Főzzük addig, amíg a spárga megpuhul. Öntsük bele a citromlevet, majd sózzuk, borsozzuk. Tegyük a spárgát tányérra, tetejére helyezzük el a húst és locsoljuk meg a serpenyőben maradt szafttal. Reszelt citromhéjjal és ropogós zsályalevéllel tálaljuk.
Elkészítési idő 23 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom