Ízesítsük be az oldalast
borssal. Olajozzunk ki egy serpenyőt, és tegyük be az oldalast. Pucoljuk meg és felezzük el hosszában a
mogyoróhagymát, majd szórjuk az oldalasra. Süssük 175 fokra előmelegített sütőben másfél órát.
15 perc elteltével öntsük le a húst 125 ml forró
vízzel. Hámozzuk és mossuk meg a
krumplit, vágjuk nagyobb darabokra,
sózzuk,
borsozzuk, és kb. 45 perccel a sütés vége előtt helyezzük a serpenyőbe.
Pucoljuk és mossuk meg az édes
köményt, vágjuk ki a szárát, majd szeleteljük vékony hasábokra. Az
almát negyedeljük, majd magozzuk ki, és vágjuk darabokra. A
rozmaringot 30 perccel a sütés vége előtt tegyük az édesköménnyel és az
almákkal együtt a
burgonyák közé.
Öntsünk rá 125 ml vizet. Keverjük simára a zselét, majd kenjük be vele az oldalast 15 perccel a sütés vége előtt. Végül vegyük ki az oldalast a sütőből, a húst fejtsük le a csontról, és vágjuk szeletekre. A zöldséget ízesítsük
sóval és
borssal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>