A felaprított
fokhagymát dolgozzuk össze a fűszer
paprikával, a
mustárral,
sóval,
borssal, egy kis fűszerkeverékkel és cayenne-
borssal.
Az
olívaolajon néhány perc alatt süssük meg a húst, majd dörzsöljük be a fűszeres keverékkel, és hagyjuk állni egy órán át.
A
paprikákat tegyük előmelegített sütőbe néhány percre, majd egy zacskóba, zárjuk le és ha kivettük könnyen le is tudjuk szedni a héját.
Egy
olívaolajjal kikent süttál aljába halmozzuk a feldarabolt
zellert, majd a húst, a felcsíkozott
paprikákat és a felkarikázott
hagymát. Letakarva tegyük sütőbe 2 órára.
A maradék piros
paprikát tegyük tormixgépbe, passzírozzuk át és dolgozzuk össze
olívaolajjal, húslevessel és egy kis keményítő
liszttel. Hevítsük, de ne főzzük fel. Közben fűszerezzük
sóval és
borssal, majd ezt a szószt locsoljuk az ételre és hintsük meg a felaprított
petrezselyemmel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>