Vágd ujjnyi vastag csíkokra a bélszínt, tedd egy mély tálba, az
olívaolajat locsold rá. A kétféle
hagymát, a petrezselymet, a
chilit aprítsd fel és szórd a húsra. Sózd,
borsozd és add hozzá a hámozott, apró kockára vágott
paradicsomot is.
Jól rázd össze, fedd le és gondosan és érleld legalább 2 órán át- de az sem baj, ha egy napon át pihen a hűtőben! A piros
paprikát és a
cukkinit sütés előtt hasogasd vékony hasábokra.
Forrósítsd fel a serpenyőt, a húst mindenestül borítsd bele és rázogatva pirítsd nagy láng felett. Aztán a piros és zöld zöldségcsíkokat dobd bele, úgy süsd készre.
Kínálhatod friss kenyérrel, de igazán pirított
burgonyával lesz kerek. Próbálhatod puliszkával is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>