Sistergő marhahús receptHány személyre: 4 személyre
» 500g
zsírtalanított, vékony csíkokra vágott hátszín
» 2 evőkanál
szójaszósz
» 2 evőkanál
rizsbor vagy sherry
» 1és1/2 evőkanál
kukoricakeményítő» 1 teáskanál
cukor» 3 evőkanál
mogyoróolaj
» 150g falatkákra vágott
brokkoli» 1db kimagozott, vékony csíkokra vágott, nagy piros
paprika» 2 gerezd préselt
fokhagyma» 3 evőkanál osztrigaszósz
» 200g friss kelbimbó
»
só, fekete
bors
Tedd egy nem fém edénybe a
szójaszószt, a keményítőt, a cukrot,
rizsbort vagy sherryt és a húst, és keverd össze alaposan. Forrósíts fel egy evőkanál olajat, egy nagy vastag falu serpenyőben vagy wokban, majd a hús 1/3-át add hozzá, rázva- dobálva 2-3 perc alatt pirítsd meg nagy láng fölött. Szedd ki, majd a maradék húst további két adagban süsd meg, az olajat szükség esetén pótold.
A wokban forrósítsd fel a maradék olajat, majd a 6 evőkanál vizet és a
brokkolit add hozzá. Süsd 5 percig rázva- dobálva, majd a
paprikát és a
fokhagymát tedd bele, és süsd további 2-3 percig, míg megpuhul kissé a
brokkoli.
A serpenyő tart
almához keverd az osztrigaszószt, tedd vissza a húst is, majd helyezd a wokba a kelbimbót. Rázd nagy lángon 2 percig, vagy amíg gőzölni nem kezd a forróságtól a marhahús, a kelbimbók pedig kissé megpuhultak. Borsozd,
sózd ízlés szerint.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>