Articsókás, olívás és oregánós marha receptHány személyre: 4 személyre
» 2 evőkanál
olívaolaj» 750g bélszín
» 1 gerezd préselt
fokhagyma» 1 csomag meghámozott és félbevágott új
hagyma» 125ml
fehérbor» 250ml marhahúsleves- alap
» 1 evőkanál sűrített
paradicsom» 2 teáskanál felaprított oregáno
»
só, frissen őrölt
bors» 2 fej meghámozott és felnegyedelt
articsóka» 1/3 bögre kimagozott olívabogyó
180°C-on melegíts elő a sütőt.
Forrósíts fel egy evőkanál
olívaolajat egy nagy, vastag hőálló edényben. A húst tedd bele és fonnyaszd meg gyorsan. Vedd ki és tedd félre.
A maradék olajat forrósítsd fel, a vörös
hagymát és a
fokhagymát tedd bele, majd 2-3 percig süsd. A
fehérbort öntsd hozzá, 1 percig főzd, majd a húslevesalapot,
oregánót és a sűrített
paradicsomot öntsd hozzá.
sózd és
borsozd. Forrald fel, tedd vissza a húst az edénybe és az
articsókát is add hozzá. Fedd le, majd tedd vissza a sütőbe 30-40 percre. Az olívabogyókat a sütési idő utol
só 5 percében add hozzá.
Szeleteld fel a húst, a zöldségek mellett rendezd el, majd a szaftjával öntsd nyakon.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>