A húst 16 egyenlő vastagságú szeletre vágjuk, 2 evőkanál olajjal megkenjük. A fűszernövényeket durvára vágjuk, a
fokhagymát megtisztítjuk, apróra kockázzuk, a kettőt összekeverjük.
A hússzeleteket beleforgatjuk a fűszerkeverékbe, egymásra tesszük, összenyomjuk, állni hagyjuk. A húskivonatot 1,25 dl
vízben felfőzzük, a
tejszínt hozzáöntjük.
Egy nehéz serpenyőben 3 evőkanál olajat felmelegítünk, a húst mindkét oldalán világosra pirítjuk. Meleg tálra tesszük,
sózzuk,
borsozzuk.
A levest a
pecsenyelével kicsit összefőzzük, a lecsöpögött szaftot hozzáöntjük, ízesítjük, majd a húsra kanalazzuk.
(ami illik hozzá:
burgonya-
krokett és fejes
saláta joghurtos öntettel)
Szerző:
Sika :) Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>