» 2 borjúszűz ( kb. 60 dkg ) » 4 evőkanál olaj » 1 mokkáskanál fekete bors » 2 - mokkáskanál piros és zöld bors » 1 kiskanál mustár » 1 csapott evőkanál liszt » 2 dl tejszín » 1 kiskanál ételízesítő por » a fólia megkenéséhez: olaj
A húsról a hártyát lefejtjük, őrölt borssal meg mustárral bedörzsöljük és olajjal megkent alufóliába csomagoljuk. Hűtőszekrényben 3 napig érleljük, majd a fóliából kibontva nagy lángon olajon körös - körül megpirítjuk. Utána sütőben 200 C - on kb. 20 percig sütjük. Közben 1 - 1 mokkáskanál fekete, piros és zöld borsot összezúzunk, a többi borsot egészben hagyjuk. A szűzpecsenye zsírját átszűrjük egy lábosba és az összes borsot megfuttatjuk benne. mustárral ízesítjük, a lisztel meghintjük. A tejszínnel és 1.5 deci vízzel felöntjük. Ételízesítőt beletesszük, és 2 percig főzzük. A hús akkor jó, ha a közepe rózsaszínű. Felszeleteljük, ráöntjük a mártást.
Főtt burgonya illik hozzá.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom