» 4 vékony szelet borjúhús » 8 szelet pancetta vagy bacon » 75 g fehér liszt » 90 ml extraszűz olívaolaj » 2 kockára vágott padlizsán » 2 hámozott, kockára vágott burgonya » 2 kimagozott, kockára vágott, piros kaliforniai paprika » 8 friss zsályalevél » 2 evőkanál balzsamecet » 1 evőkanál durvára vágott menta » só
A sütőt melegítsük elő 220 fokra. Tegyük egy rétegben egy tesibe a padlizsán-, a paprika- és burgonyakockákat. Locsoljuk meg 60 ml olajjal. A zöldségeket 10-15 perc alatt süssük meg. A húst mártsuk lisztbe, tetejükre helyezzük a pancettát és a zsályalevelet és tűzzük meg fogpiszkálóval. A maradék olajon süssük meg a húst a pancettás felével lefelé 4 perc alatt. Adjuk hozzá a balzsamecetet és sózzuk meg. Süssük még 5 percig. A zöldségeket tegyük tányérra, szórjuk meg mentával, majd tegyük a tetejére a húst és tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom