Borjúcomb vörösboros mártásban receptHány személyre: 4 személyre
» 800 g csontos báránycomb
» 1 gerezd
fokhagyma» 1 teáskanál
só» 1 teásknál
rozmaring» 2 evőkanál olaj
» 1/2 húsleveskocka
» 2,5 dl száraz vörösbor
» 500 g
paradicsom» 2,5 dl
tejföl
» 1 teáskanál étkezési kményítő
»
bors
Egy kisebb tepsit felforrósítunk a sütőben. A
fokhagymát megtisztítjuk,
sóval megszórjuk,
fokhagymanyomón átnyomjuk. A
rozmaringgal, az olajjal és a húskivonattal krémmé keverjük és a húst bedörzsöljük vele.
A húst a tepsibe tesszük, kb. 10 percig pirítjuk. 10 percenként vörösbort locsolunk alá, hogy a tepsi alja ne száradjon ki.
A
paradicsomot megtisztítjuk, apróra vágjuk. A
tejfölt a keményítővel a mártásos edényben összekeverjük, felfőzzük. Hozzáadjuk a
paradicsomot és kb. 5 percig főzzük. A mártást szűrőn áttörjük.
A báránycombot tálra tesszük, lefedjük. A
tejfölös mártást a
pecsenyeléhez öntjük, jól elkeverjük, felforraljuk és ízesítjük.
(Ami illik hozzá:
sós
burgonya és könnyű vörösbor vagy rozé.)
Szerző:
Sika :) Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>