Joghurtban pácolt bárány cukkinival és borsóval receptHány személyre: 4 személyre
» 1 csésze natúr
joghurt» 2 ek. extra szűz
olívaolaj» 1 ek. friss
citromlé
» 3 ek. finomra aprított
kapor» 2 ek. finomra aprított
menta» 2 gerezd
fokhagyma, zúzva
»
só és frissen őrölt fekete
bors» 12 csontos bárányborda
» Mentás-zöldbor
sós
cukkini:
» 3
cukkini, hosszában felszeletelve
» 4 ek. olívabogyó
» 2 csésze mirelit zöldbor
só» 1 ek. friss
citromlé
» 1 tartósított
citrom, gyümölcshús nélkül, csak a héja
»
só és frissen őrölt fekete
bors» 125 g
pecorino sajt, felszeletelve
Keverjük össze az olajat, a
citromlevet, a kaprot, a
mentát és a
fokhagymát. Tegyük bele a bordákat,
sózzuk,
borsozzuk, és forgassuk össze. Fedjük le, és tegyük 4 órára a hűtőbe. Melegítsük elő a grillsütőt, és egy sütőlemezt.
A
cukkinit kenjük meg 2 ek. olajjal, és grillezzük meg. Forraljunk egy kisebb lábosban vizet, és főzzük puhára a zöldbor
sót. Csepegtessük le.
Keverjük össze a
cukkinit, a bor
sót, a
mentát, a
citromlevet, a tartósított
citromot és a maradék olajat.
sózzuk,
borsozzuk, keverjük össze, majd adjuk hozzá a pecorinót. A bordákat süssük át, majd forrón tálaljuk a zöldbor
sós
cukkinivel.
Előkészület: 20 perc.
Sütési, főzési idő: 5-10 perc.
Nehézségi fok: 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>