Libanoni báránytekercs receptHány személyre: 4-6 személyre
» Pác:
» 2 ek.
szezámmag» 2 ek. szárított
kakukkfű» 1 ek. szárított
oregánó» 1 ek. sumac
» fél tk. tengeri
só, 3 ek. extra szűz
olívaolaj» 600 g báránycomb, csont nélkül, felszeletelve
» 8 búza
liszt tortilla, 2 ek. extra szűz
olívaolaj» 2 csésze füstös
padlizsán baba ganoush
» 1,5 csésze zsenge
spenótlevél
» Tabbouleh-hez:
» fél csésze durvára őrölt bulgur
» 2 közepes
paradicsom, kockára vágva
» 1 csésze felvágott
petrezselyemlevél
» fél csésze
mentalevél, felvágva
» 3 ek. friss
citromlé
» 2 gerezd
fokhagyma, finomra vágva
» 2 ek. extra szűz
olívaolaj»
só és frissen őrölt fekete
bors
Pác:
Keverjünk össze 1 ek.
szezámmagot, a kakukkfüvet, az
oregánót, a sumacot és a
sót. Daráljuk finomra. Tegyük bele a maradék
szezámmagot, az olajat, és keverjük el. Tegyük a keveréket egy lábosba, forgassuk meg benne a húst, fedjük le, és tegyük 4 órára a hűtőbe.
Melegítsük elő a grillsütőt.
A bulgurt tegyük egy tálba, öntsük rá vizet, és hagyjuk megduzzadni. Szűrjük le, és itassuk le róla a nedvességet. Keverjük össze a
paradicsommal, a
petrezselyemmel és a
mentával. A
citromlevet keverjük össze a
fokhagymával. Adjuk hozzá fokozatosan az olajat,
sót és
borsot. Öntsük a bulgurra, és forgassuk össze. Grillezzük meg a bárányt, majd tegyük tányérra, fedjük le, és hagyjuk 5 percig pihenni. A tortillákat kenjük meg olajjal, és grillezzük meg egy kicsit. A húst vágjuk csíkokra. A tortillát kenjük meg a baba ganoush-sal, tegyük rá a spentót, a tabbouleh-t, és a húst. Csavarjuk fel, és melegen tálaljuk.
Előkészület: 30 perc.
Sütési idő: 4-6 perc.
Nehézségi fok: 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>