» 4 báránysteak » 350 g vékony szeletekre vágott édesburgonya » 350 g vékony szeletekre vágott burgonya » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 1 citrom frissen facsart leve » 1 evőkanál finomra vágott rozmaring » 3 evőkanál extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors » zöldsaláta-keverék a tálaláshoz
Melegítsük elő a sütőt 250 fokra. Tegyük tesibe az édesburgonyát és a burgonyát. Locsoljuk meg másfél evőkanál olajjal, és szórjuk meg rozmaringgal. Sózzuk, borsozzuk. Süssük 20 percig. A maradék olajat keverjük össze a fokhagymával és 2 evőkanál citromlével. A húst forgassuk bele, majd a grillserpenyőn 4 perc alatt süssük meg. A sült burgonyát locsoljuk meg a maradék citromlével. A bárányt a sült burgonyával és a salátával tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom