A felszeletelt húst
sózzuk,
borsozzuk, a tárkonnyal ízesítjük, majd meglocsoljuk a borral és az
olívaolajjal.
citromkarikákat teszünk rá, és így pácoljuk egy darabig. A lávakőre
szalonnát teszünk, a visszamaradt zsiradékon sütjük pirosra a húst úgy, hogy közben a páclével és a borral folyamatosan kenegetjük. Amíg a hús sül, elkészítjük a mártást: összekeverjük a felaprózott
hagymát, a
tárkonyt, az
ecetet, a
borsot és kevés vizet. Felforraljuk, belekeverjük a
tojássárgájákat, a
vajat és a
tejszínt, majd így besűrűsítjük. Amikor kicsit kihűlt, a
borssal,
mustárral,
citromlével,
petrezselyemmel ízesítjük, majd ezzel meglocsolva kínáljuk a húst.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>